Kokemäki on noin 7000 asukkaan kaupunki Satakunnassa. (kuva: Kokemäen kaupunki)

Kokemäen kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kaupunginjohtajaksi valitaan joko Juuso Alatalo tai Teemu Nieminen.

Juuso Alatalo on valtiotieteiden maisteri ja Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija. Syksyllä 2019 hän on virkavapaalla viiden kuukauden ajan ja työskenteli Sauvon kunnan vs. kunnanjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Someron kaupungin elinkeinotoimen kehittämisasiantuntijana ja eduskunnassa SDP:n eduskuntaryhmän elinkeinopoliittisena asiantuntijana. Alatalo asuu Mynämäellä ja on Mynämäen valtuuston puheenjohtaja.

Kauppatieteiden maisteri Teemu Nieminen on työskennellyt kokemäkeläisen Kokema Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2003. Kokema valmistaa alumiinisia sälerullaverhoja, turvakaltereita, rulo-ovia, pikanosto-ovia sekä teräksisiä saksiveräjiä. Nieminen on myös Kokemäen Sähkö Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Kokemäen kaupunginjohtajan paikkaa tavoitteli 12 hakijaa, joista 4 sai kutsun haastatteluun. Soveltuvuusarviossa kävivät Alatalo ja Nieminen. Virka tuli tavoiteltavaksi sen jälkeen, kun kaupunginjohtajana toiminut Nina Kivi irtisanoutui syyskuussa luottamuspulan takia. Kivi valittiin kaupunginjohtajaksi kesäkuussa 2018.