Minna Arve valittiin Turun kaupunginjohtajaksi lokakuussa 2017. (kuva: Liisa Takala)

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve haluaa Turun pormestariksi. Turku siirtyy pormestarimalliin kevään kuntavaalien jälkeen.

– Kaupunginjohtajana olen tehnyt kolme vuotta työtä kotikaupunkini ja sen asukkaiden eteen. Olemme saavuttaneet paljon, mutta Turku voi olla vielä enemmän. Viimeinen vuosi osoittaa, että mikään ei ole mahdotonta, kokoomuslainen Arve kirjoittaa twitter-viestissään.

Arven ehdokkuudesta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat. Lehden mukaan Arve lopettaa työskentelynsä Turun kaupunginjohtajana jo helmikuussa, jos tulee valituksi kokoomuksen pormestariehdokkaaksi.

Turun valtuusto valitsi Arven kaupunginjohtajaksi lokakuussa 2017 neljän vuoden määräajaksi. Valinta oli täpärä: Arve sai valtuuston johtajavaalissa 34 ääntä ja SDP:hen lukeutuva apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 33 ääntä.

Arve, 47, on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja sairaanhoitaja. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Turun kauppakamarin toimitusjohtajana, Turun kaupunginhallituksen kokopäivätoimisena puheenjohtajana ja kokoomuksen puoluesihteerinä.