Sami Baas.

Pellon kunnanjohtaja Sami Baas jättää tehtävänsä luottamuspulan takia. Kunnanhallitus totesi yksimielisesti maanantaina, että kunnanjohtaja ei nauti poliittisen johdon luottamusta.

Baas jätti toukokuun lopussa ehdollisen irtisanoutumisen tehtävistään, mikäli todetaan ettei hän nauti virassaan luottamusta. Kunnanhallitus esittää ensi viikolla kokoontuvalle valtuustolle kunnanjohtajan irtisanoutumisen hyväksymistä.

Baasille on tarkoitus maksaa johtajasopimukseen perustuen vuoden palkka. Baas on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan, kunnes uuden kunnanjohtajan valintaan liittyvät järjestelyt on hoidettu.

Irtisanoutumisen taustalla on kuuden valtuutetun viime valtuustokauden lopussa jättämä aloite, jossa vaadittiin tilapäisen valiokunnan asettamista kunnanjohtajan irtisanomisen tai muihin tehtäviin siirtämisen valmisteluun. Baasin katsottiin muun muassa laiminlyöneen tehtäviään konsernivalvonnassa.

Pellossa kuitenkin katsottiin, että asia voidaan ratkaista johtajasopimukseen perustuen, eikä valiokuntaa ole tarpeen asettaa.

– Eiköhän tämä ole hyvä ratkaisu kaikkien kannalta, kun asiat ovat menneet tietyllä tavalla solmuun. Syyllisiä emme olleet hakemassa, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisu Laitamaa, kesk., sanoo.