Riikka Pirkkalainen on toiminut keskustan puoluesihteerinä kesäkuusta 2018. (Kuva: Suomen keskusta)

Kainuun liiton maakuntavaltuusto valitsi maanantaina Riikka Pirkkalaisen Kainuun maakuntajohtajaksi.

Pirkkalainen on keskustan puoluesihteeri. Hän ilmoitti huhtikuussa jättävänsä tehtävän 23. syyskuuta pidettävässä ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Maakuntavaltuuston virkavaalissa Pirkkalainen sai 23 ääntä ja Kainuun liiton aluekehitysjohtaja Jouni Ponnikas 9 ääntä. Ponnikas valittiin varalle.

Pirkkalainen on filosofian maisteri, ja hän toimi ennen politiikan työtehtäviä tutkijana. Hän aloitti uransa politiikan parissa kansanedustaja Elsi Kataisen eduskunta-avustajana 2007, sittemmin hän on toiminut muun muassa erityisavustajana sosiaali- ja terveysministeriössä Juha Rehulan ja Annika Saarikon ministerikausilla. Keskustan puoluesihteeriksi hänet valittiin kesäkuussa 2018.

MainosKainuu saa maakuntajohtajan Pohjois-Savosta. Pirkkalainen on toiminut Iisalmen kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2013, ja hän on myös Pohjois-Savon hyvinvointialueen valtuutettu ja Pohjois-Savon liiton maakuntavaltuuston toinen varapuheenjohtaja.

-Iisalmesta tulen, ja Ylä-Savosta ei ole koskaan ollut pitkä matka Kainuuseen. Nyt lähden innolla kainuulaistumaan, Pirkkalainen sanoi maakuntavaltuutetuille valinnan jälkeen.