Saara Tavi on työskennellyt Sosterin hallintojohtajana heinäkuusta 2017. (Kuva: Sosteri)

Sosterin eli Itä-Savon sairaanhoitopiirin valtuusto on valinnut Saara Tavin Sosterin kuntayhtymäjohtajaksi.

Tavi on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt Sosterin hallintojohtajana heinäkuusta 2017 ja vt. kuntayhtymäjohtajana kuluvan vuoden helmikuun alusta lähtien. Aiemmin hän toiminut muun muassa Savonlinnan perusturvajohtajana.

– Kiinnostuin tehtävästä, koska hyvinvointialueuudistuksessa on hyvin mielenkiintoinen ja haasteellinenkin vaihe menossa. Sosterin johtaja johtaa tietenkin Sosteri-organisaatiota vuoden 2022 loppuun asti ja huolehtii palvelutuotannon jatkuvuudesta, mutta tehtävään liittyy myös tiiviisti hyvinvointialueen valmistelu niin kuin kaikilla sote-organisaatioilla, Tavi kertoo.

Tavin mukaan Sosterin ja koko hyvinvointialueen yksi tärkeimmistä tavoitteista on nyt huolehtia siitä, että kahden yhteispäivystyssairaalan, Mikkelin ja Savonlinnan, palvelut voivat jatkua Etelä-Savossa pysyvästi ja että hyvinvointialueen rahoitus varmistetaan vastaamaan todellisia tarpeita. Tavi toimii Etelä-Savon hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen eli Vaten puheenjohtajana.

– Vaten puheenjohtajan tehtävä on mielenkiintoinen. Katseet kääntyvät koko ajan enemmän hyvinvointialueeseen ja konkretia lisääntyy päivä päivältä, Tavi sanoo.

Sosteri haki kuntayhtymäjohtajaa jo keväällä, mutta virkaan ei tullut yhtään hakemusta. Sen jälkeen Sosterin valtuusto on muutti kuntayhtymäjohtajan kelpoisuusehtoja niin, että yhtymäjohtajalta ei enää vaadittu erikoislääkärin pätevyyttä. Uudessa haussa virkaa tavoitteli 11 hakijaa.