Järvenpään kaupungintalo. (kuva: Järvenpään kaupunki)

Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen, Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen ja Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen ovat kolme henkilöarvioitiin menevää johtajaehdokasta Järvenpäässä.

Kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta teki valintansa testattavista maanantaina. Se haastatteli seitsemää hakijaa.

Testeistä putosivat haastattelujen jälkeen Hengitysliiton toiminnanjohtaja, Pornaisten entinen kunnanjohtaja Markku Hyttinen, Järvenpään kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Helinä Perttu, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson ja Järvenpään talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola.

Testattavista Matikainen on oikeustieteen tohtori ja hallintotieteiden lisensiaatti. Naukkarinen on kauppatieteiden maisteri ja Rahkonen hallintotieteiden maisteri sekä kunnallistutkinnon suorittanut sosionomi.

Kärkiehdokkaat paneelikeskusteluun

Järvenpään valtuusto ja kaupungin asukkaat pääsevät tutustumaan kärkiehdokkaisiin paneelikeskustelussa Järvenpää-talossa torstaina 1. helmikuuta kello 17.

Videoitavaa tilaisuutta voi katsoa myös suorana lähetyksenä tai jälkikäteen tallenteena verkossa. Asukkaat voivat ehdottaa kysymyksiä paneelikeskusteluun kaupungin verkkosivuilla olevalla lomakkeella.

Paneelin jälkeen valtuustoryhmät ovat koolla ja haastattelevat kärkiehdokkaita. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 12. helmikuuta.

Järvenpään kaupunginjohtajan kahdeksan vuoden määräaikaiseen virkaan saapui 16 hakemusta. Nykyinen kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen jää eläkkeelle 1.5.2018 alkaen.