Viitasaaren keskustan kiertoliittymää koristaa kaupungin vaakunasta inspiraation saanut Suunta-teos. Sen ovat suunnitelleet Tapani Kähärä ja Petri Kähärä. (Kuva: Viitasaaren kaupunki)

Viitasaaren kaupunginhallitus on päättänyt kutsua valtuustoryhmien julkiseen haastatteluun kaksi kaupunginjohtajan viran tavoittelijaa. Haastatteluun menevät Eino Nissinen ja Helena Vuopionperä-Kovanen.

Eino Nissinen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja Keski-Suomen Sairaskotisäätiön toimitusjohtaja. Hän on toiminut kunnanjohtajana Kyyjärvellä ja Karstulassa. Nissinen valittiin viime vuoden aluevaaleissa Keski-Suomen aluevaltuuston jäseneksi, ja hän toimii keskustan aluevaltuustoryhmän johtajana.

Helena Vuopionperä-Kovanen on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on toiminut Toivakan kunnanjohtajana lokakuusta 2019 ja sitä ennen Uuraisten talous- ja hallintopäällikkönä ja Pihtiputaan kunnansihteerinä.

Ensi maanantaina kello 16 järjestettävä haastattelutilaisuus on kaikille avoin ja sitä voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä. Linkki haastattelu- ja esittäytymistilaisuuteen julkaistaan Viitasaaren kaupungin verkkosivuilla maanantaina ennen tilaisuutta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Virkaa tavoitteli 20 hakijaa ja 2 suostumuksensa antanutta. Heistä 6 haastateltiin. Viitasaari joutui etsimään uutta kaupunginjohtajaa, kun Janne Kinnunen siirtyi Mikkelin kaupunginjohtajaksi.