Espoon kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Espoo ei lähde mukaan sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteisen asiakas- ja potilastietojärjestelmän Apotin hankintamenettelyyn.

Apotti-hankinta käynnistyi viime keväänä kuuden kunnan ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin yhteistyönä. Tavoitteena on ollut hankkia yhteinen tietojärjestelmä alueen kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille.

Espoon mukaan asiantuntijalausunnot osoittavat, että Apotti-hankintaan liittyy isoja taloudellisia ja toiminnallisia riskejä. Asiantuntijoiden näkemykset eivät tue Apotin kaltaisen monoliittisen asiakastietojärjestelmän hankintaa esitetyllä tavalla.

Espoo jatkaa asiakastietojärjestelmien kehittämistä yhteensopivaksi Kanta-arkiston ja kansallisen palveluväylän kanssa. Tavoitteena on useammista osista koostuva modulaarinen tietojärjestelmä, joka on kansallisesti yhteen toimiva siten, että tiedot ovat käytettävissä yli organisaatiorajojen.

Espoo jatkaa yhteistyötä useiden valtakunnallisten ja paikallisten toimijoiden, myös Apotti-hankkeessa mukana olevien organisaatioiden kanssa.

Espoon mukaan valtakunnallisten ratkaisujen ja seudun yhteisten toimintamallien ja prosessien tulisi olla selvillä ennen hankintamenettelyn käynnistämistä. Tiedossa olisi oltava ainakin SOTE-järjestämismalli, sosiaali- ja terveydenhuollon IT-arkkitehtuuri ja yhteentoimivuuden takaavat valtakunnalliset standardit.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*