Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi ja Vihti  käynnistivät kuntien yhteistyömahdollisuuksia kartoittavan selvityksen tiistaina aloitusseminaarilla ja järjestäytymiskokouksella.

Selvityksen ohjausryhmässä ja valmisteluryhmissä on edustus jokaisesta selvitykseen osallistuvasta kunnasta. Yhdistymisselvityksen etenemisestä informoidaan kuntien hallituksia ja valtuustoja säännöllisesti. 

Metropolialueen esiselvityksestä annetut lausunnot ja sote-palvelujen järjestämisesitykset sekä niissä mahdolliset esiin nousevat kysymykset otetaan huomioon selvitystyön aikana.

Yhteistoimintamenettelyä varten on nimetty kuntien pääsopijajärjestöjen edustajista ja kaupunkien edustajista koostuva seurantaryhmä, joka seuraa selvitystyön etenemistä henkilöstön näkökulmasta.

Selvityksen pohjalta kuntien valtuustot päättävät mahdollisen yhdistymisesityksen ja yhdistymissopimuksen valmistelusta.

Toimialakohtaiset ryhmät selvittävät sosiaali- ja terveystointa, sivistystointa, teknistä toimea sekä yleishallintoa ja konsernipalveluja. Lisäksi selvitykseen sisällytetään arvio kuntien mahdollisen yhdistymisen vaikutuksista kuntien kilpailukykyyn ja elinkeinopolitiikkaan. Myös kuntarajojen siirtämistarve arvioidaan. 

Toimialakohtaisten ryhmien työt valmistuvat 28.2.2014 mennessä. Selvityksen jälkeen on vuorossa eri osa-alueiden sisällöllinen arviointi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*