Kainuulaisten uusi sairaala on noussut vauhdilla viime kuukausina. Ensimmäiset uudet osat ovat valmiita asiakkaita varten syksyllä 2019. (Kuva: Kainua – Kainuun uusi sairaala -allianssi)

Euroopan investointipankki on myöntänyt 78 miljoonan euron lainan Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle keskussairaalan uudisrakentamis- ja peruskorjaushanketta varten. Rakenteilla olevan uuden sairaalan ensimmäiset osat ovat käyttövalmiina syksyllä 2019.

Mittavan rakennusprojektin yhteydessä osa vanhentuneista sairaalarakennuksista puretaan ja korvataan uusilla. Käyttöön jäävät vanhat tilat peruskorjataan täydellisesti. Suunnittelussa on huomioitu tulevaisuuden tarpeet ja tiloissa toimii jatkossa myös Kajaanin alueen perusterveydenhuollon palvelut.

Tilojen ja toiminnan suunnittelussa on erityisesti painotettu sote-palveluiden integraatiota. Myös henkilökunnan työn sujuvuuteen on panostettu monin eri toiminnallisin ja teknisin ratkaisuin.

-Kainuun uusi sairaala on esimerkki älykkäästä sairaalasta, jonka toiminnot eivät rajoitu sen seiniin. Täällä toimintojen uudistamisen merkitys on vielä keskeisempää kuin isoissa kaupungeissa, kommentoi Kainuun sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto.

Viimeisen viiden vuoden aikana Euroopan Investointipankki on rahoittanut suomalaista terveydenhuoltosektoria yli miljardilla eurolla.

-Nyt tehty päätös yhdessä muiden viimeaikaisten rahoituspäätösten kanssa vahvistaa EIP:n tavoitetta tukea suomalaista terveydenhuollon toimialaa. On välttämätöntä, että kaikkialla Suomessa on saatavilla huippuluokan terveydenhuoltoa, myös Kainuun kaltaisilla harvaan asutuilla alueilla. Pankki voi olla ylpeä voidessaan tukea tätä hanketta, toteaa EIP:n Pohjois-Euroopan toiminnoista vastaava varapääjohtaja Alexander Stubb.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*