Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallitus hyväksyi maanantaina osaltaan viime vuoden tilinpäätöksen ja lähetti sen valtuustolle hyväksyttäväksi.
 
 Tilinpäätös on 16 miljoonaa euroa alijäämäinen. Suurin osa (10,2 miljoonaa euroa) johtuu lomapalkkojen kirjaustavan muutoksesta.
 
 
Edellisistä tilikausista on jäänyt ylijäämää 41,8 miljoonaa euroa. Viime vuoden alijäämä katetaan tästä, minkä jälkeen ylijäämää on jäljellä 25,7 miljoonaa euroa.
 
HUS:ssa hoidettiin vuonna 2011 ennätysmäärä potilaita. Noin joka kolmas alueen asukkaista käytti HUS:n tuottamia tai järjestämiä palveluja. Edelliseen vuoteen verrattuna hoidettujen potilaiden määrä kasvoi 5,9 prosenttia. Keskimääräiset kustannukset per hoidettu potilas olivat 3 073 euroa.
 
 
Suomen kaikkien sairaanhoitopiirien toimintakulut kasvoivat  7,1 % ja HUS:n toimintakuluut 6,6 % vuonna 2011.
 
HUS:n hallitus antoi myös lausunnon  kuntauudistuksesta. HUS ei ota kantaa kuntien lukumäärään tai niiden yhdistämisiin, mutta lausunnossa todetaan, että erikoissairaanhoidon järjestämisvastuuta ei tule hajauttaa nykyisiä 20 sairaanhoitopiiriä useammalla taholle. Pikemminkin tulisi pyrkiä nykyistä keskitetympään erikoissairaanhoidon järjestämiseen.
 
(KL)
 
 
 
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*