Keva lähettää syksyllä työeläkeotteen 18–67-vuotiaille kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan palveluksessa työskenteleville. Kaikkiaan otteita lähtee Kevasta tänä vuonna runsaat 700 000 kappaletta. Otteet lähetetään alueittain elokuun lopusta alkaen. Ensimmäiseksi otteen saavat valtion työntekijät, sen jälkeen kunnan työntekijät ja lopuksi Kelan ja kirkon työntekijät. Viimeisimmät otteet ovat perillä tammikuussa 2013.

Yli 50-vuotiaille työntekijöille otteessa on laskettuna arvio tulevan eläkkeen määrästä henkilökohtaisessa eläkeiässä sekä 63, 65 ja 68 vuoden iässä.

Jatkossa työeläkeotteen tiedot löytyvät verkkopalvelusta. Keva avaa syys-lokakuun vaihteessa uudistetun verkkopalvelun osoitteessa www.keva.fi/elaketietosi. Palvelussa julkisen alan työntekijät voivat katsoa kaikki työeläkkeeseen vaikuttavat tietonsa ja katsoa vanhuuseläkearvioita.

Asiakaspalvelujohtaja Jaana Kekäläisen mukaan työtyöeläkeotteen näkyminen kokonaisuudessaan verkkopalvelussa on selkeä parannus julkisen alan työntekijöille.
– Valtion työntekijöillä ei ole aiemmin ollut mahdollista saada verkkopalvelujen kautta omaa työeläketurvaansa koskevia tietoja. Kunta-alan ja kirkon palveluksessa olevat henkilöt ovat aiemmin nähneet verkkopalvelussa kunta-alan ja kirkon työeläketurvaan vaikuttavia tietoja. Myös Kelan henkilöstöllä on ollut käytössään vastaava Kelan verkkopalvelu, Kekäläinen kertoo.

Kekäläinen neuvoo, että jos eläkkeelle jääminen ei ole tänä vuonna ajankohtaista, kannattaa odottaa syksyllä saapuvaa otetta. Otteessa on myös mahdolliset yksityisen puolenkin työsuhteet. Myöskään eläkearvioita ei tarvitse erikseen tilata, koska yli 50-vuotiaat saavat sen otteen mukana.
– Syksyllä työeläkeotteen saavuttua on hyvä tarkistaa työansiotiedot ja eläkkeeseen vaikuttavat etuudet ja täydentää mahdolliset puutteet verkkopalvelussa.

Palvelussuhdetiedot onkin hyvä tarkastaa ajoissa ennen eläkkeelle jäämistä. Kun tiedot ovat ajan tasalla, eläkkeen käsittely sujuu nopeammin.
Kekäläisen mukaan tämän mittakaavan työeläkkeiden postitus on myös Kevalle ainutkertaista.
– Oletan, että syksyllä asiakkailta tulee paljon kyselyitä omasta eläkkeestä ja eläketurvasta, Kekäläinen sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*