Varsinais-Suomen elinkeino-,liikenne- ja ympäristökeskus tukee alakouluikäisille suunnattua Tartu tassuun -hanketta 15 000 eurolla. Hankkeen myötä Kaarinan kirjaston palkkalistoille saadaan harvinaisia asiantuntijoita, kun berninpaimenkoirat Rento ja Viljo asettuvat kuuntelemaan lasten lukemista.

Tartu tassuun -hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on innostaa lapsia, erityisesti poikia, lukemaan ja tarttumaan kirjaan. Tarkoituksena on myös havaita ja tavoittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa lapset, joilla tulevaisuudessa voisi syntyä ongelmia lukemisen kanssa.

Kaarinan pääkirjastossa alettiin lukea koirille ensimmäisenä Suomessa, kun Luetaan koiralle –projekti alkoi tammikuussa 2011. Maailmalla koirille on luettu jo vuosia, mutta Suomessa kirjastokoirat nousivat otsikoihin vasta viime vuonna. Kaarinan kaupunginkirjaston ohella koiralle lukemisesta on innostuttu ainakin Espoossa ja Helsingissä.

Lukeminen tapahtuu rauhallisessa tilassa ja paikalla on koira, koiran ohjaaja ja lapsi. Koirat ovat koulutettuja, testattuja ja vakuutettuja berninpaimenkoiria.
 
(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä