Kokenut kainuulaispoliitikko Pentti Kettunen (ps.) ei näe mitään ongelmia siinä, vaikka kansanedustaja olisikin ehdolla maakuntavaaleissa. Aiemmin tällä viikolla RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson nosti esiin ajatuksen, että puolueiden välisellä herrasmiessopimuksella estetään kansanedustajien asettuminen ehdolle tulevissa maakuntavaaleissa.

-Siinä pitää säilyttää järki päässä. Ei saa ottaa vastaan kaikkia tehtäviä kunta- ja maakuntatasolta, vaan pitää muiden antaa hoitaa ne hommat. Ei minulla ainakaan ollut mitään ongelmia ajankäytön suhteen kansanedustajana ollessa, Pentti Kettunen tyrmää ajatuksen ehdokkuuksien rajoittamisesta.

Kettunen jäi viime eduskuntavaaleissa suosiolla pois eduskunnasta. Sitä ennen hän toimi tultuaan valituksi eduskuntaan keväällä 2011 vuosina 2011-2012 Kainuun maakuntavaaleilla valittuna maakuntavaltuutettuna, kansanedustajana ja Kajaanin kaupunginvaltuutettuna.

-Minä en ollut lautakunnissa, enkä ottanut hallituspaikkoja vastaan. Eduskunta on koolla tiistaista perjantaihin. Maanantai, jolloin kaupunginvaltuustot ja maakuntavaltuustot kokoontuvat, on niin sanottu kotiseutupäivä. Ei siinä ollut mitään ongelmia, Kettunen vakuuttaa.

Kainuun hallintokokeilun yhteydessä vuosina 2005-2012 maakunnassa toimi vaaleilla valittu maakuntavaltuusto. Alueen istuvat kansanedustajat olivat mukana lähes poikkeuksetta myös maakunnallisessa päätöksenteossa. Ainoastaan Paula Lehtomäki ei lähtenyt ehdolle syksyn 2008 maakuntavaaleihin. Hän toimi tuolloin ympäristöministerinä.

Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
0
JAKOA
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*