Kun työntekijästä pidetään huolta, niin hommat hoituvat entistä pidempään. (Kuva: Seppo Haavisto)

Kankaanpään kaupungin pitkäjänteinen työ ikäjohtamisen saralla toi kaupungille 40.000 euron arvoisen Suomen työelämäpalkinnon. Kankaanpää on samalla ensimmäinen kunta, joka palkinnon on saanut vastaanottaa. Toinen tänä vuonna palkittu oli Pipelife Finland Oy.

Työurien pidentäminen on tämän päivän muotisana ja siinä Kankaanpään kaupunki on onnistunut omilla toimillaan. Ikäjohtaminen kattaa kaikki ikäryhmät, jonka lisäksi kaupunki tarjoaa ikääntyneille työntekijöille myös erityisiä tukimuotoja. Uudelleensijoitus keveämpiin työtehtäviin ja yli 60-vuotiaille tarjottavat ikävapaat ovat esimerkkejä keinoista, joilla työn rasittavuutta on vähennetty ja työssä viihtymistä lisätty.

-Ikävapaat tarkoittavat kahta ylimääräistä lomapäivää yli 60-vuotiaille työntekijöille. Vuosittain muutamia työntekijöitä sijoitetaan tehtäviin, joissa he jaksavat paremmin. Yksi henkilö on siirtynyt esimerkiksi keittiö- ja siivoustehtävistä kirjaston asiakaspalveluun, kertoo kaupunginsihteeri Mika Hatanpää.

Joustavuus avainsana

Kankaanpään kaupungin palkkalistoilla on noin 400 vakituista ja 100 määräaikaista työntekijää. Kun ikääntyneille työntekijöille on sopivia työtehtäviä etsitty, niin joustavuus on ollut avainsana.

-Joustoja käytetään meillä ahkerasti, ja se lisää työntekijöiden lojaliteettia ja hyvää fiilistä. Ylipäätään luottamus työntekijän ja työnantajan välillä on tärkeä elementti, kuvailee Hatanpää.

Kun ikääntyneistä työntekijöistä on pidetty huolta, niin se näkyy kunnan työntekijöiden sairaspoissaolojen määrässä. Tällä hetkellä poissaoloja on 11,4 päivää/työntekijä. 

Suomen työelämäpalkinnosta STM:n sivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*