Kuntaliiton uusi sähköinen alusta kokoaa yhteen uutisia ja ajankohtaistietoa kunta-alaa koskevista kansainvälisistä asioista kolmella kielellä.
– Henkilökohtaisempi ote ja toivottavasti enemmän vuoropuhelua, kuvailee Kristina Wikberg sivustoa.

Keskiviikkona 9.12. avatun Internationalforum.fi-verkkosivuston taustalla ovat Kuntaliiton ruotsinkielisestä Kommuntorget.fi-portaalista saadut hyvät kokemukset. Kommuntorget.fi tuottaa sisältöä itse, mutta sillä on myös sopimus mm. Svenska Ylen ja joidenkin suomenruotsalaisten lehtitalojen kanssa niiden kunta-alaa koskevan uutissisällön käyttämisestä.

– Yhteistyöllä saa paljon enemmän aikaan samoilla resursseilla kuin ennen, toteaa Kristina Wikberg, Kuntaliiton ruotsinkielisten ja kansainvälisten asioiden yksikön johtaja.

Uusi sähköinen alusta kokoaa yhteen uutisia ja ajankohtaistietoa kunta-alaa koskevista kansainvälisistä asioista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ajatuksena on, ettei mikään kolmesta kielestä olisi hallitseva muihin kieliin nähden.

– Kaikki paikalliset asiat, yhdistelmä Facebookia ja Kuntaliiton englanninkielistä localfinland.fi-verkkosivustoa. Henkilökohtaisempi ote ja toivottavasti enemmän vuoropuhelua, kuvailee Wikberg sivustoa.

International Forumin käyttöoikeudet ovat nyt myös yksikön koko kansainvälisellä tiimillä sekä niillä Kuntaliiton valtuuston jäsenillä, jotka edustavat kuntia ja alueita Euroopan neuvostossa ja alueiden komiteassa.

Wikberg on usean maailmalla olevan Kuntaliiton valtuuston jäsenen henkilökohtainen ystävä, ja hän on kiinnittänyt huomiota siihen, miten he julkaisevat säännöllisesti lyhyitä uutisia omilla Facebook-sivuillaan.

– Mieleeni tuli, miten hienoa olisi, jos he voisivat samalla päivittää ja tuottaa uutisia International Forumiin, Wikberg sanoo.

Yhteistyötä kansainvälisten verkkosivustojen kanssa

Oman sisällöntuotannon lisäksi International Forum myös kokoaa kunta-alaa koskevia uutisia suomalaisilta verkkosivustoilta sekä mm. alueiden komitean, Euroopan parlamentin ja EU-komission verkkosivuilta.

– Nostamme esiin Suomen kuntien kannalta oleellisia EU:n kärkihankkeita ja kerromme yhteistyöstä Kuntaliiton eurooppalaisen kattojärjestön CEMR:in kanssa, sanoo Henrik Rainio, Kuntaliiton Brysselin toimiston johtaja.

– Henri Salonen palkattiin tehtävään, koska hänellä on tarvittavaa kokemusta sosiaalisesta mediasta ja sähköisestä julkaisemisesta. Henri osoittautui myös taitavaksi valokuvaajaksi, hänellä on raikas ja moderni visuaalinen näkemys, Wikberg kertoo.

– Digitalisaatio ja sosiaalinen media muuttavat voimakkaasti tapaamme etsiä ja käyttää tietoa. International Forumissa lähestymme organisaatioviestintää uudella tavalla yhdistämällä ulkopuolisia lähteitä, sosiaalista mediaa ja virkamiesten lausuntoja, Salonen sanoo.

Linkki International Forumiin

Teksti: Jenny Jägerhorn

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*