Keski-Uudenmaan kunnat ovat aikeissa selvittää uuden suurkunnan perustamista. Alueen kolmen kunnan,  Järvenpään, Keravan ja Tuusulan yhdistämisestä on joitakin vuosia sitten tehty kolmen kunnan kuntaliitosselvityksiä, mutta etenkään Tuusulassa poliitikot eivät lämmenneet kuntaliitokselle.

Ajatukset ovat nyt muuttuneet, kun sosiaali- ja terveyspalveluitten uudistamista selvittänyt työryhmä esittää, että Tuusulan ja Keravan sote-palvelut järjestettäisiin sote-alueella, jonka vastuukunta olisi Vantaa. Järvenpää puolestaan kuuluisi muitten Keski-Uudenmaan kuntien, eli Hyvinkään, Nurmijärven, Mäntsälän ja Pornaisten kanssa toiseen sote-alueeseen.

Tuusulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Kervinen, kok., kertoo Facebook-päivityksessään, että Järvenpään, Keravan Tuusulan edustajien käymä kuntauudistus- ja kuntajakoselvityskeskustelu on johtanut siihen, että keskustelua jatketaan kahdeksan Keski-Uudenmaan kunnan kesken.

Uudessa suurkunnassa voisivat olla mukana Järvenpään, Keravan ja Tuusulan lisäksi Mäntsälä, Nurmijärvi, Hyvinkää, Pornainen ja Sipoo.

Uuden kaupungin asukasmäärä olisi noin 240 000, eli se olisi Helsingin ja Espoon jälkeen maan kolmanneksi suurin kaupunki ennen Tamperetta ja Vantaata.

Helsingin seudun metropolia hahmotelleet selvityshenkilöt suosittelivat maaliskuun alussa Helsingin seudulle neljää suurkuntaa ja vahvaa metropolihallintoa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*