Tarjosi liian kallista punaviiniä. Söi kunnan rahoilla ostereita.  Haukkui  luottamushenkilöitä.  Romutti kunnan talouden. Luottamuspulaa kunnanjohtajaa kohtaan leivotaan monin konstein.

Vuosittain epäluottamusaloitteita nostetaan muutamia, ja useimmat niistä vetävät vesiperän, mutta julkinen haloo on taattu. Kunnanjohtajasta on helppo tehdä konna. 

– Ensin tuli turpiin ja nyt eletään taas normaalisti, Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf virnuilee. Hän näyttää selvinneen joulun alla pidetystä valtuuston luottamusäänestyksestä  takaisin satulaan.

Kotkan talouden romuttamisesta  ja hulvattomasta edustamisesta syytetty kaupunginjohtaja sai valtuustossa taakseen 27 valtuutettua 51:stä neljän äänestäessä tyhjää. Erottaminen luottamuspulan vuoksi olisi vaatinut kahden kolmasosan enemmistön.

Luottamuksen mittaamisen käynnistivät kokoomusvaltuutetut kunnallisvaalien alla. Lindelöf on sosialidemokraatti. Lokakuun kuntavaaleissa sosiaalidemokraatit hävisivät neljä paikkaa, ja perussuomalaiset voittivat saman verran kasvattaen valtuustoryhmänsä koon kahdeksaan.

Tyytymättömyys vauhdikkaaseen ja näkyvään kaupunginjohtajaan levisi vaalien alla. Paikallinen media kertoi kaupunginjohtajan matkoista ja edustuskuluista. Matkoilla oli ollut mukana kaupungin johtavia virkamiehiä, ja myös pari luottamushenkilöä, mutta pääsyytetty oli Lindelöf.

– Etenkin sosiaalisessa mediassa minua vastaan lietsottiin ennen näkemätöntä vihaa, kaupunginjohtaja kertoo.

Ahdistus Kotkan komean kaupungintalon viidennessä kerroksessa jatkuu. Kotkan kaupunginjohtajan edustuskulukuittien setviminen kaupunginhallituksessa jatkuu. Uusi valtuusto saattaa myös mittauttaa hänen luottamuksensa uudelleen.

Artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan Kuntalehdessä 1/2013

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*