Viime vuoden ideoinnista syntyi kukkaniitty Vaasan Vaskiluotoon. (Kuva: Vaasan kaupunki / Ronja Juola)

KUNTAKIERROS Vaasan kaupunki on varannut asukkaiden ideoiden toteutukseen 5000 euroa osallistuvan budjetoinnin kautta vuonna 2022. Tavoitteena on, että kaupunkilaiset osallistuvat oman ympäristönsä kehittämiseen sekä nostaa esiin tapoja, mihin julkisia varoja voidaan käyttää.

Vuonna 2020 toteutettavaksi valittiin kirsikkapuisto Onkilahden rantaan. Viime vuonna voittanut idea oli kukkaniitty Vaskiluotoon.

– Osallistuva budjetointi on hauska tapa ottaa asukkaat mukaan kaupungin viihtyisyyden kehittämiseen. Samalla näemme, mitä asioita vaasalaiset toivovat. Mitkään ideat eivät mene hukkaan, sillä keräämme niistä tietopankin, josta ammennamme myös myöhemmin, kun kehitämme esimerkiksi palveluita, kertoo aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Idean ei tarvitse liittyä kaupungin puistoihin.

– Mikä tahansa idea, joka edistää osallistumista, viihtyisyyttä tai onnellisuuttamme on hyvä. Tänä vuonna kaupunkilaiset pääsevät äänestämään voittajan ehdokkaiden joukosta, Aho sanoo.

Saapuneet ehdotuksen käsitellään toimikunnassa, joka valitsee ehdotuksista parhaimmat seuraavaan vaiheeseen. Sen jälkeen ideoista voi äänestää, ja voittaja julkistetaan Vaasan syntymäpäivänä 2. lokakuuta. Idean toteutusta seurataan Vaasan sosiaalisen median kanavissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Rodo puisto Onkilahden rantaan hautausmaan puoleiselle rannalle missä nyt kunnostetaan pyörä ja kävelytietä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*