Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Aki Linden pitää mahdollisena Helsingin yliopistollisen keskussairaalan tuloa Kymenlaakson keskussairaalan (KOKS) yhdeksi omistajaksi, kertoo Kymen Sanomat.

Tällä hetkellä KOKSin isäntä on Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carea. Carea väistyy tulevassa  sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksessa.

Jos suunnitelma toteutuu, HYKS toisi sote-uudistuksessa syntyvän erva-alueen konkreettisesti mukaan Kymenlaaksoon.

– HYKS on nykyisinkin isoin kumppanimme. Yhteistyö potilaiden hoidossa on arkipäivää. Meiltä lähtee potilaita HYKSiin ja sieltä tulee potilaita meille, Carean toimitusjohtaja Kari Hassinen sanoo Kymen Sanomille.

Kymenlaakson sote-ratkaisuksi on keskusteluissa esiintynyt kolme vaihtoehtoa: maakunnallinen sote-malli, kaksi sote-aluetta (Kouvola ja Etelä-Kymenlaakso) sekä kolmen alueen malli jossa Hamina kokoaisi oman alueensa.

– Jos syntyisi maakunnallinen sote-alue, se olisi luonteva omistaja. Ja palvelujen järjestäjiä on kaksi, ne voisivat omistaa sairaalan yhdessä. Mahdollista on myös, että eteläinen alue omistaisi sairaalan ja solmisi Kouvolan kanssa pitkäaikaisen sopimuksen palveluiden käytöstä, Linden sanoo.

Sekä Kotkan että Kouvolan väestöpohja ylittää 50 000 asukasta. Haminan väestöpohja ylittää 20 000 asukasta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*