Maakunta- ja sote-uudistuksen lausuntojen tallentaminen valtioneuvoston hankerekisteriin on käynnissä. Tallennettuihin lausuntoihin voi tutustua täällä.

Lausuntojen tallentaminen vie vielä pari päivää.

Esityksestä tuli yli 700 lausuntoa kunnilta, kuntayhtymiltä, järjestöiltä ja muilta toimijoilta. Kaikkia lausuntoja ei ole ehditty vielä viedä hankerekisteriin, lausuntojen tallentaminen järjestelmään vie vielä muutaman päivän.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja valtiovarainministeriön mukaan lausuntoja on saapunut poikkeuksellisen runsaasti, ja monet lausunnot ovat pitkiä ja perusteellisia.

Lausuntoja hyödynnetään ministeriöiden mukaan laajasti lakiesityksen jatkovalmistelussa ja viimeistelyssä.

– Lausuntojen perusteella saadaan tietoa esitysluonnoksen ongelmakohdista ja mahdollisesti jatkovalmistelua edellyttävistä asioista. Lisäksi lausunnoissa on todettu korjaamista edellyttäviä asia- tai teknisiä virheitä, jotka käydään läpi hallituksen esityksen viimeistelyvaiheessa, ministeriöiden tiedotteessa todetaan.

Yhteenveto sote- ja maakuntauudistukseen liittyvistä lausunnoista valmistuu marras-joulukuun vaihteessa. Tämän jälkeen hallitus päättää esityksen lopullisesta sisällöstä ja antaa sen eduskunnalle.

Muun muassa kehyskuntien verkosto on katsonut että lausuntojen pohjalta lakiin on tehtävä niin paljon muutoksia, että se pitää laittaa uudelleen lausuntokierrokselle.

Valmistelun etenemistä voi seurata täällä.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä