Ministeriöt ovat toimittaneet valtiovarainministeriölle ehdotuksensa kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentämiseksi. 

Ehdotuksensa 30.9.2013 mennessä jättivät liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, sisäasiainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, valtiovarainministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ympäristöministeriö. Suomen Kuntaliitto antaa oman ehdotuksensa 11.10.2013 mennessä.

Ehdotukset ovat nähtävissä valtioneuvoston hankerekisterissä, www.hare.vn.fi, asianumero VM107:01/2011 (Ministeriökohtaisia tavoitteita kuntien velvoitteiden vähentämiseksi valmisteleva alatyöryhmä), asiakirjat välilehdellä. Oikeusministeriön ehdotus on saatavilla hankerekisteristä 2.10.2013.

Ylijohtaja Päivi Laajalan johdolla toimiva virkamiestyöryhmä laatii ministeriöiden ehdotuksista vuosia 2014–2017 koskevan toimintaohjelman lokakuun 2013 loppuun mennessä. Toimintaohjelma käsitellään valtiosihteeri Sari Raassinan johdolla toimivassa Kuntien tehtävien arviointi -työryhmässä.

Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä sekä peruspalveluohjelman ministerityöryhmä käsittelevät toimintaohjelman marraskuussa. Toimintaohjelmasta raportoidaan myös valtiosihteeri Martti Hetemäen johtamalle rakennepolitiikan seurantaryhmälle sekä talouspoliittiselle ministerivaliokunnalle.

Valtiovarainministeriö kerää samanaikaisesti ehdotuksia myös kansalaisilta sähköisellä webropol-kyselyllä kuntien tehtävien uudistamisesta. Vastausaika päättyy 11.10.2013. Hallitus hyödyntää ehdotuksia tehdessään marraskuussa jatkolinjaukset kuntien tehtävien ja velvoitteiden uudistamisesta.

Linkki: Ministeriöiden ehdotukset valtioneuvoston verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*