Junalla tehtävällä kiertomatkalla Tampere–Oulu–Kuopio–Kouvola–Tampere-reitillä näkee paljon erilaista Suomea. Rengasmatkan pystyy tekemään yhdessäkin päivässä, mutta viikko tai kaksikaan ei ole liikaa. Kuopio on rengasreitin yksi yliopistokaupungeista. Järvipitoisia maisemia voi ihailla Puijon tornista. Taiteen ystäviä kiinnostanevat arvostettu VB-valokuvakeskus sekä Minna Canthin talo Kanttila. Kalakukon ystävät ovat Kuopion torilla ja kauppahallissa herkkunsa lähteillä. Kaupungin uusimpia nähtävyyksiä on saunamaailma Luoto, jossa voi pysähtyä pesemään matkan pölyjä. Kuva: Akseli Muraja

Paikkakunnat ovat kovin erilaisia. On isoja yliopistokaupunkeja, pienempiä seutukaupunkeja ja perusmaaseutua. Jotkut paikkakunnat ovat kasvaneet nopeasti, toisissa taas näkyy ajallista kerrostumaa useammalta vuosisadalta.

Ei muuttotappiokau...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa