Maaseutuparlamentissa pohditaan muun muassa maaseudun synnyttämiä mielikuvia.

Maaseudun puolestapuhujia, kehittäjiä ja ystäviä kokoontuu viikonloppuna Maaseutuparlamenttiin Leppävirralle. Tapahtumassa pohditaan maaseudun asemaa, merkitystä ja tulevaisuutta.

Parlamentin järjestää Maaseutupolitiikan neuvosto. Taustalla on myös maaseutuverkosto, jollainen toimii jokaisessa EU-maassa. Tavalla tai toisella mukana ovat muun muassa maa- ja metsätalousminiteriö, MTK ja Kuntaliitto sekä kylätoimintajärjestöjä. Paikalle odotetaan tuhatta maaseudusta kiinnostunutta.

Maaseutuparlamentissa ruoditaan maaseudusta vallitsevaa yleistä mielikuvaa ja maaseudun asemaa julkisuudessa, myös sosiaalisessa mediassa.

Maaseudun itsetuntoa tuetaan muistuttamalla, mitä kaikkea maaseutu Suomelle tarjoaa. Maaseudun tilannetta arvioidaan poliittisesta ja tutkimuksen näkökulmasta, haetaan maaseudun menestyksen eväitä ja keskustellaan kylien kehittämisestä esimerkkien avulla.

MainosParlamentissa halutaan käydä maaseutukeskustelua erilaisia näkökulmista. Maaseutu halutaan nähdä erottamattomana osana koko maan menestystä ja hyvinvointia. 

Parlamentissa haetaan vastausta siihen, miksi julkisessa keskustelussa ja sosiaalisessa mediassa maaseutu esitetään usein tyhjentyvänä ja hiljentyvänä tilana vailla tulevaisuutta.

Maaseudun julkikuvaa pohditaan

Tarkoitus on pohtia, mitkä arvot ohjaavat julkista keskustelua ja miten maaseutua käsitellään mediassa, sekä sitä, mitkä asiat jäävät median maaseutukäsittelyn varjoon.

Edelleen pohditaan julkisen maaseutukeskustelun vaikutuksia ja sitä, minkälaista keskustelua maaseudun näkökulmasta kaivataan.

Valtakunnan politiikan näkökulmaa parlamentissa edustavat keskustalaisministerit Juha Leppä ja Anu Vehviläinen. Maa- ja metsätalousministeri Leppä on maaseutuverkoston puheenjohtaja. Vehviläinen on kuntaministeri.

Keskustalaisministerienlisäksi parlamentin puhujalistalla on muun muassa kylätoiminnan aktiiveja, journalisteja, Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen, maaseutupolitiikan professori Hilkka Vihinen sekä muita tutkijoita.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*