Olli Rehn ja hänen vaimonsa Merja Rehn nauttivat pyöräilyharrastuksesta sekä kotikulmillaan itäisessä Helsingissä että mökkimaisemissa Mikkelissä. Olli Rehn sanoo, että tämä hänen lähettämänsä kuva on otettu ”Raide-Jokerin reitiltä, Ogelin-Viikin hoodeilla”.

Valitsijayhdistyksen kautta presidentiksi pyrkivä Olli Rehn miettii jo Bruce Springsteenin tulevaa konserttia, joka järjestetään heinäkuun 12. päivä Helsingin Olympiastadionilla.

– Bruce Springsteeniä jo kovasti odotetaan.

Rehn kertoo olleensa paikalla, kun myös yhteiskunnallisia epäkohtia lauluissaan käsittelevä Springsteen esiintyi vuonna 2012 Helsingissä. Kyseistä keikkaa hän kuvaa hienoksi ja ennätyksellisen pitkäksi.

Pääkaupungin yhteiskunnallista merkitystä esiin nostava Rehn huomauttaa Helsingin kulttuuritarjonnan olevan kokonaisuudessaan esimerkillinen.

Kulttuurin lisäksi Rehn puhuu matalan kynnyksen liikkumismahdollisuuksista Helsingissä.

– Olen vaimoni Merjan kanssa innokas pyöräilijä. Harrastan pyöräilyä työmatkoilla ja vapaa-ajalla. Helsinki tarjoaa pyöräilyyn mainiot mahdollisuudet. Arvostan myös lähiluontoa täällä.

Jalkapallon pelaaminenkin sujuu eri vuodenaikoina Helsingissä.

– Stadissa on nyt 36 tekonurmea, mikä on nostanut juniorivalmennuksen ja lajin tasoa huimasti. Täältä löytyy siis myös meille veteraanipelaajille mainiot olosuhteet.

Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on monin tavoin välttämätöntä, Rehn painottaa.

– Ei ole yhdentekevää millaisessa kunnossa ikäännymme. Siksi ulkoilureiteistä huolehtiminen ja kuntalaisten kannustaminen liikkumaan on mitä tärkein tulevaisuusinvestointi.

– Kannustan kaikkia kuntapäättäjiä siihen.

Kaksi ankkuripaikkaa

Keskusta valitsi virallisesti presidenttiehdokkaakseen valitsijayhdistyksen kautta ehdolle asettuneen Olli Rehnin, joka on toiminut kahdesti keskustan kansanedustajana. Rehn oli elinkeinoministeri vuosina 2015–2016.

Hän oli kymmenen vuotta Euroopan komission jäsen ja varapuheenjohtaja vuosina 2011–2014. Komissaarina hän vastasi ensin laajentumisesta ja sitten talous- ja raha-asioista. Myös näiden EU-vastuiden aikana Helsingillä on ollut iso merkitys Rehnin elämässä.

– Olen asunut useampaan otteeseen ulkomailla, pisimpään Brysselissä EU-tehtävissä. Helsinki on juurruttanut minut kotimaahan myös noina ulkomaanvuosina.

– Muutin Helsinkiin vuonna 1983 tuolloin nuorena opiskelijana. Olen siis stamu eli stadiinmuuttaja yli 40 vuoden kokemuksella. Minut on valittu kahdesti eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä.

Helsingin rinnalla Rehnin toinen ankkuripaikka on ollut Mikkelin kaupunki, jossa hän on syntynyt.

– Mikkeli edustaa minulle lapsuutta, nuoruutta sekä nykyisyyttä kesämökkimme ansiosta.

Olli Rehn suuntaa usein vaimonsa kanssa Puulaveden rannalla sijaitsevalle mökille Mikkeliin.

– Monipaikkaisuus on ollut osa elämääni koko aikuiselämäni. Koen tämän suurena rikkautena. Maailma ja jopa Suomi näyttää aina erilaiselta, kun sitä katsoo eri näkövinkkelistä.

Yksilön vapauden puolesta

Rehn on nyt virkavapaalla Suomen Pankin pääjohtajan tehtävistä keskittyessään presidentinvaaleihin.

Itäisessä Helsingissä asuva Rehn haluaa edistää päätöksenteossa jokaisen ihmisarvoa, oikeudenmukaisuutta ja ihmisten yhdenvertaisuutta.

– Sekä yksilön mahdollisimman suurta vapautta, toisten vapautta loukkaamatta, Rehn jatkaa.

– Nämä ovat kestäviä arvoja päätöksenteon pohjalle. Näitä arvoja olen koettanut tähän asti elämässäni noudattaa ja näihin arvoihin nojaisin myös tasavallan presidenttinä.

Olli Rehn on presidenttiehdokkaat esittelevän Kuntalehti ja vaalit -juttusarjan seitsemäs haastateltava.

Kuntalehti ja vaalit -juttusarja esittelee kaikki yhdeksän presidenttiehdokasta. Jokainen ehdokas kertoo vuorollaan muiden muassa oman kotikuntansa merkityksestä itselleen. Joka päivä (ensimmäinen ilmestyi 28.12.) kello 16 julkaistaan sarjaan liittyvä juttu, kunnes kaikki ehdokkaat on esitelty.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä