Maaseudun hyvinvointia ja tulevaisuuden maaseutuyrittämistä edistetään työryhmien avulla.

Maaseutuverkoston uusille työryhmille haetaan puheenjohtajia. Teemoina ovat maaseudun hyvinvointi sekä tulevaisuuden maaseutuyrittäminen.

Kaikissa EU-maissa toimii kansallinen maaseutuverkosto, jonka tehtävänä on koota yhteen maaseudun kehittämisen parissa toimivat ihmiset, järjestöt ja viranomaiset.

Työryhmien työn lähtökohtana on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tavoitteiden eteenpäinvieminen.

Maa- ja metsätalousministeriö pyytää nyt ehdotuksia työryhmien puheenjohtajiksi. Puheenjohtaja kokoaa teeman ympärille työryhmän. Työryhmät aloittavat toimintansa vuoden 2017 alussa. Niiden kausi jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka.

Työryhmien tarkoituksena on lisätä teemaan liittyvien toimijoiden yhteistyötä ja aktiivisuutta sekä lisätä verkoston vahvuutta. Työryhmä voi järjestää tapaamisia, tapahtumia ja toteuttaa erilaisia pienen mittakaavan selvityksiä tai tiedotusta.

Ministeriön ohjeiden mukaan työryhmän puheenjohtaja kokoaa ryhmään tarvittavan määrän jäseniä eri asiantuntijoista. Työryhmän puheenjohtajalta toivotaan aktivoivaa ja toiminnallista otetta tavoitteiden saavuttamiseksi. Työryhmän toimijat voivat olla esimerkiksi teeman ympärillä toimivia hankkeita, yrittäjiä tai yhdistyksiä.

Asiasta lisää valtioneuvoston sivulla.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä