Pekka Sauri on aktiivisimpia kuntapäättäjiä sosiaalisessa mediassa. Siellä hän kertoi pormestariaikeistaankin. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri tavoittelee vihreiden pormestariehdokkuutta. Sauri kertoi aikeistaan sosiaalisessa mediassa torstaina.

Helsinki siiryy ensi valtuustokauden alkaessa uuteen johtamismalliin, johon kuuluu pormestari ja neljä apulaispormestaria.

Saurin mukaan Helsingin ensimmäinen pormestari valitaan myös Suomen satavuotisen itsenäisyyden kannalta erikoisessa tilanteessa, kun sosiaali- ja terveyspalveluja ollaan siirtämässä kunnilta maakuntien vastuulle ja myös Helsingin budjetti ja työvoima puolittuvat.

– Sitä tärkeämmäksi nouseekin Helsingin rooli suomalaisen osaamisen, ideoinnin ja rohkeuden suunnannäyttäjänä, Sauri näkee.

– Täytän uuden valtuustokauden ensimmäisenä päivänä 63 vuotta. Olen toiminut Helsingin kaupungin eri tehtävissä pian 33 vuoden ajan ja tästä viimeiset 13 vuotta apulaiskaupunginjohtajana. Jätän valitsijoiden arvioitavaksi, ovatko ikävuoteni ja vuosikymmenten kokemukseni riski vai siunaus, Sauri kirjoittaa Facebookissa.

Ylen teettämän mielipidemittauksen mukaan vihreät ovat lähellä nousta ohi kokoomuksen Helsingin suurimmaksi puolueeksi.

Vihreät päättää ehdokkaastaan helmikuun alussa.

Muista puolueista perussuomalaiset valitsi pormestariehokkaakseen Mika Raatikaisen jo elokuussa. Vasemmistoliiton pormestariehdokas on Paavo Arhinmäki.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*