Perussuomalaisten europarlamentaarikon Sampo Terhon työryhmän ehdotukset rajuista leikkauksista ja verojen korotuksista eivät saa kannatusta eduskuntaryhmän johdossa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Pentti Kettunen sanoutuvat irti työryhmän ehdotuksista. Heidän mukaansa linjaukset eivät edusta puolueen eivätkä eduskuntaryhmän näkemystä.


Puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti eilen illalla STT:lle, että ainakaan arvonlisäveron nosto ei mene puolueessa läpi. Soinin mukaan työryhmä on Terhon itsensä asettama ja kokoama.


Työryhmän mukaan taloutta voitaisiin sopeuttaa 3,15 miljardilla eurolla vuodessa. Arvonlisävero voisi nousta vuoden 2009 tasolle, jolloin esimerkiksi ruoan arvonlisävero nousisi nykyisestä 14 prosentista 17 prosenttiin.


SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sirpa Paatero kritisoi tiistaina ehdotusta siitä, että se tukahduttaisi Suomen talouskasvun. Hänen mukaansa arvonlisäveron nosto ja kotitalousvähennysoikeuden poisto leikkaisivat liikaa kotimaisesta kulutuskysynnästä.

(STT)

Aiheesta aiemmin:

Perussuomalaisten Terho haluaa ankaran säästöohjelman

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*