Polvijärvi haluaa jatkaa nykyisen lainsäädännön mukaista toimintamallia, jonka mukaan kunta vastaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä.

Polvijärven kunnanhallitus oli asiasta yksimielinen, kun se käsitteli lausuntoa sote-järjestämislain valmistelutyöryhmän väliraportista.

Lausunnossa muistutetaan, että Polvijärvi on järjestänyt paikallistason palvelut taloudellisesti ja tehokkaasti, mistä todistaa mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus, jossa Polvijärvi pärjäsi valtakunnallisesti erinomaisesti, kun tarkasteltiin terveyden- ja vanhustenhuollon vakioituja menoja. 

– Parhaana vaihtoehtona myös tulevaisuudessa on, että Polvijärven kunta saa itse järjestää paikallistason sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, lausunnossa sanotaan. 

Kunnanhallituksen mukaan valmisteluryhmän kaavailema 20 000 asukkaan vaatimus ja siihen liittyvä uudistus uhkaisi viedä palvelut Polvijärveltä ja nostaa kunnan kustannuksia.

– Mikäli valtiovalta kuitenkin toteuttaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmistelutyöryhmän suuntaviivojen mukaisesti niin siinä tapauksessa Polvijärven kunta kannattaa uudistuksen toteuttamista Pohjois-Karjalassa kuntayhtymänä, jolloin kaikkien kuntien päätösvalta voidaan turvata paremmin kuin vastuukuntamallilla, lausunnossa sanotaan.​

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*