Sairaanhoitaja-lehden verkkosivuilla suhtaudutaan kriittisesti hallituksen suunnitelmiin rajoittaa sairaaloiden rakentamista. Lehden mukaan sairaanhoitopiireissä ihmetellään, kuinka pitkään potilaita voi enää hoitaa loppuunkuluneissa homesairaaloissa.

Verkkosivulla todetaan, että menossa on ennennäkemätön sairaaloiden rakennusbuumi ja että rajoitusten taustalla on valtiovallan huoli siitä, että nyt investoidaan sairaaloihin siksi, että yritetään turvata paikallisia palveluja.

Lehti kirjoittaa, että kolikon toisella puolella ovat käsiin vanhenevat ja homeiset sairaalarakennukset, joiden korjaamisessa on säästetty vuosikymmenet.

– Tarkoittaako uusi lakihanke sitä, että terveydenhuollon henkilökunnan pitää sinnitellä jälleen vähän pitempään, ennen kuin rakennuskanta uudistuu, lehti kysyy.

Lehden haastattelema sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Päivi Salo rauhoittaa huolta toteamalla, että rajoituksessa on kysymys vain muutamasta vuodesta ja että tarkoituksenmukainen rakentaminen ja korjaustoiminta sallitaan.

STM:n selvityksen mukaan sairaanhoitopiireissä on meneillään noin 30 suurta rakennushanketta, ja kymmenkunta on juuri päättynyt tai päättymässä. Hankkeitten hinta liikkuu neljässä miljardissa eurossa. Mukana ei ole kuntien omia rakennushankkeita, jotka myös tulevat kuulumaan uuden lain piiriin, Sairaanhoitaja-lehti kertoo.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä