Ahveniston sairaalahanke viivästyy muutamalla kuukaudella koronatilanteen mukanaan tuoman epävarmuuden johdosta. (Havainnekuva: Ahveniston sairaala/Team Integrated)

Allianssimallilla toteuttavassa Ahveniston sairaalahankkeessa otetaan muutaman kuukauden aikalisä. Päätöksen taustalla on koronavirusepidemian aiheuttama epävarmuus, joka olisi nostanut sairaalahankkeen tavoitehintaa. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päätti asiasta omalta osaltaan keskiviikkoiltana pitämässään kokouksessaan. Asia menee vielä sairaanhoitopiirin valtuuston käsittelyyn.

Aikalisän taustalla on koronan mukanaan tuoma epävarmuus. Se puolestaan olisi näkynyt noin 320 miljoonan euron sairaalahankkeen hintalapussa.

-Jos toteutusta koskeva päätös olisi tehty nyt, niin tavoitehintaan olisi pitänyt määritellä erilaisia riskivarauksia, jotka olisivat nostaneet hintaa. Nyt toteuttamisesta päättäminen siirretään syksyyn, jolloin tiedetään jo paremmin, mitä vaikutuksia koronalla on talouteen, projektijohtaja Petrus Kukkonen kertoo.

Alun perin sairaalan suunnitteluvaihetta oli tarkoitus jatkaa kesäkuun loppuun saakka, mutta nyt kehitysvaiheen suunnittelu- ja valmistelutöitä jatketaan marraskuun 2020 loppuun saakka. Suunnitteluvaiheen jatkaminen ei tule aiheuttamaan allianssin osapuolille lisäkustannuksia.

-Kehitysvaiheen jatkaminen voidaan rahoittaa nykyisen budjettivarauksen puitteissa. Suunnittelua jatketaan, mutta muutamalla kuukaudellahan tässä maansiirtotöiden aloittaminen siirtyy. Sairaalan rakentaminen on kuitenkin viiden vuoden mittainen hanke, joten töiden aloittamisen siirtyminen ei suuria ongelmia aiheuta, projektijohtaja Petrus Kukkonen arvioi.

Ahveniston sairaala -allianssissa ovat mukana Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Skanska Talonrakennus Oy, suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys Sweco sekä kolmen arkkitehtitoimiston yhteenliittymä Integrated. Allianssissa kumppanit vastaavat projektin suunnittelusta ja rakentamisesta yhdessä ja muodostavat yhteisen organisaation. Myös onnistumiset ja riskit jaetaan osapuolten kesken.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*