EU-komission edustajat ovat tutustumassa irtisanottujen tukitoimiin Raumalla.

Komissio on rahoittanut 600:n STX-Finlandilta irtisanotun työntekijän työllistymistä, kouluttautumista ja TE-toimistoista saamaa palvelua. EU on käyttänyt tukitoimiin 1,4 miljoonaa euroa ja Suomen valtio 950 000 euroa. Euroopan globalisaatiorahastosta (EGR) rahoitettu hanke päättyy keväällä 2016.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan kymmenet STX Finlandilta irtisanotut ovat uudelleen- ja jatkokouluttautuneet esimerkiksi kone- ja metallialalle sekä sosiaali- ja terveysalalle tai hakeutuneet yrittäjäkoulutukseen EGR-rahoituksella.

Kaksi kolmasosaa on löytänyt uuden työn tai on parhaillaan koulutuksessa. Hanke on kohdistettu vuosina 2013–2014 irtisanotuille henkilöille.

Suomessa on käynnissä parhaillaan EGR-hankkeita myös Broadcomin, ohjelmistoalan ja Microsoftin viime vuosien suurten irtisanomisten vuoksi.

EGR-tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia. Rahastosta myönnetään suurissa rakennemuutostilanteissa tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja starttirahaan.

Suomessa vierailevat komission EGR-ryhmän päällikkö Isabelle Prondzynski ja rahaston vastuuvirkamiehistä Bistra Valchanova.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä