Kuva: Sonja Eloranta
Meri on yksi Helsingin vetovoimatekijöistä.

Yöpymisten määrä kasvoi Helsingissä viime vuonna ennätysnopeasti. 126 European Cities Marketin ‑verkoston joukossa Helsinki oli yöpymisten määrän kasvussa sijalla 11.

Rekisteröityjen yöpymisten määrä kasvoi Helsingissä 17 prosenttia, kun kasvu verkoston kaupungeissa oli keskimäärin 7,4 prosenttia. Keskimääräinen kasvu oli prosenttiyksikön nopeampi kuin verkosto vuotta aiemmin ennakoi.

Lontoo oli yöpymisten määrällä mitattuna ylivoimaisesti ECM:n vertailun kärjessä. Pariisi, Berliini ja Rooma tulivat seuraavina. Yöpymisten kasvu oli Helsingissä 11. nopeinta. Naapurimaiden pääkaupungeissaTukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa ja Tallinnassa kasvu jäi alle viiden prosentin.

– On kuitenkin pidettävä mielessä, että kokonaismatkailijamäärissä olemme edelleen jäljessä verrokkikaupunkeja kuten Tukholmaa ja Kööpenhaminaa. Siksi matkailun kehittämiseen täytyy edelleen panostaa, kommentoi pormestari Jan Vapaavuori.

Kaupunkimatkailu kasvaa

ECM:n raportin mukaan yöpymisten vuosittainen keskimääräinen kasvu sen vertailussa mukana olevissa kaupungeissa on ollut viimeisen viiden vuoden aikana selvästi 7,5 prosenttia. Se on selvästi nopeampaa kuin EU-maiden vastaava kasvu, 4,7 prosenttia. Tämän katsotaan kertovan kaupunkimatkailun kasvavasta merkityksestä.

Vertailu on toteutettu European Cities Marketingiin kuuluvien jäsenkaupunkien matkailu-, kongressi- ja markkinointiväen yhteistyön ja tietojenvaihdon tuloksena. Kussakin kaupungissa toteutettavan tilastoinnin ohella yhteistyön tavoitteena on luoda ja jakaa kaupunkien parhaita käytäntöjä verkoston sisällä ja edistää matkailukaupunkien kestävää kasvua.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä