Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Iisalmessa toukokuun aikana niin voimakkaasti, että työttömyysaste on nyt alhaisimmillaan kymmeneen vuoteen, kaupunki tiedottaa.

Iisalmessa on nyt alle tuhat työtöntä työnhakijaa, työttömien osuus työvoimasta on 9,7 prosenttia.

Kehitys on ollut myönteistä myös muualla Pohjois-Savossa toukokuun työllisyyskatsauksen mukaan.

Iisalmen seudulla puhutaan jopa osaajapulasta. Seudun yritykset työllistäisivät nykyistä enemmänkin, ja tilanteeseen on pyritty reagoimaan rekrymarkkinoinnilla etenkin paluumuuttajille ja muille työperäisen muuton potentiaalisille kohderyhmille, rekrykoulutuksilla ja tapahtumilla.

Mainos– Edellisen kerran alle kymmenen prosentin työttömyysasteeseen on Iisalmessa päästy syksyllä 2008, Iisalmen kaupungin työllisyyskoordinaattori, TYP-johtaja Tuuli Sokka-Hukkanen sanoo.

– Yrityskentän elinvoimaisuus tuo myös julkisen sektorin tehtäviä, ja sitä myötä palveluverkostonkin tarpeita. Kun tekijöistä on tarvetta enemmän kuin osaajia on tarjolla, tarvitaan myös välikäsiä toimimaan työnhakijoiden ja työnantajien välillä. Tässä roolissa sekä Iisalmen kaupungin oma työllisyyspalveluiden joukko että seudullinen YTYÄ! Ylä-Savossa on työtä -hanke ovat lunastaneet paikkansa.

Iisalmen elinkeinojohtaja Terho Savolaisen mukaan pitkään jatkunut elinkeinoelämän hyvä työvoimaa on palkattu ripeään tahtiin ja uusia työpaikkoja avautuu edelleen lisää.

Mainos– Yhteisenä huolenamme onkin, miten saamme kaikki työpaikat täytettyä osaajilla ja pidettyä elinkeinoelämän pyörät pyörimässä. Tässä tarvitaan laajaa ja aktiivista yhteistyötä yritysten, kaupungin ja TE-toimiston sekä muiden työllistämisen toimijoiden kesken.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*