Jari Lindström lupasi TEM:n auttavan irtisanottavien työllistämisessä. (Kuva: Valtioneuvosto / Lauri Heikkinen)

Microsoftin torstaina ilmoittamat irtisanomiset ovat jo ennestään työttömyyden kiusaamalle Tampereen kaupungille kova isku, totesi pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Microsoft ilmoitti lopettavansa tuotekehityksen Suomessa. Suunniteltu henkilöstövähennys on 1 350 henkilöä, ja irtisanomiset toimet kohdistuvat erityisesti Tampereen ja Espoon yksiköihin.

Maaliskuun tilastojen mukaan Tampereen työttömyys oli suurista kaupungeista toiseksi korkein, työttömyysprosentti oli 17,9.

– Tampere tarvitsee valtiolta samanlaista vastaantuloa kuin aiemmin vastaavaan tilanteeseen joutuneet kaupungit, Ikonen sanoi Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Lindström: Apua tulee

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström, ps., totesi, että Espoossa ja Tampereella on tärkeää löytää nopeasti uusia työpaikkoja menetettyjen tilalle.

Ylen pääuutislähetyksessä keskiviikkoiltana Lindström sanoi irtisanomisuutisen ”potuttavan”.

– Olemme työ- ja elinkeinoministeriössä varautuneet tukemaan työllistymistä monin eri tavoin. Varmistamme työ- ja elinkeinotoimistoille tarvittavat resurssit hoitaa tilannetta, Lindström sanoo TEM:n tiedotteessa.

Kesäkuussa Tampereen elinvoimajohtajana aloittava Teppo Rantanen suhtautuu iskusta huolimatta luottavaisesti kaupungin näkymiin.

– Tampereen alueella on tieto- ja viestintäteknologian alalla työpaikkoja ja ala kehittyy nopeasti mm. teollisuuden digitalisaation myötä. Olen luottavainen etenkin sen suhteen, että isojen kansainvälistenteknologiayritysten kiinnostus kohdistuu entistä enemmän Tampereelle ja tänne syntyviin digitalisaatioajan uusiin mahdollisuuksiin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä