Suomalasiet pitävät kuntia hyvinä työpaikkoina, ilmenee Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä kyselystä. (Kuva: Ville Miettinen)

Kansalaiset pitävät kuntia hyvinä työnantajina, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön KAKSin teettämästä kyselystä.

Kunta-alan heikkouksiksi kyselyssä osoittautuvat henkilöstönvaikutusmahdollisuudet, mahdollisuudet edetä uralla sekä työn tuottavuus ja tehokkuus. Joka toinen antoi kyselyssä kunnille huonon arvosanan näissä asioissa.

Kyselyssä annetaan kuntatyönantajalle melko hyvä yleisarvosana. Yli puolet antaa erittäin tai melko hyvän, reilu neljännes erittäin tai melko huonon arvosanan. Erittäin hyviä yleisarvosanoja annetaan hyvin vähän, vain neljä prosenttia vastanneista.

Työolosuhteita kiitetään

Eniten kiitosta kunnat saavat yleisistä työolosuhteista, työpaikkojen varmuudesta ja pysyvyydestä ja sukupuolten tasa-arvosta. Niissä kaikissa yli puolet vastaajista antoi kunnille hyvän arvion.

Lähes puolet arvioi kuntien työilmapiirin hyväksi.

Samoin lähes puolet arvioi kuntien kyvyn houkutella henkilöstöä palvelukseensa hyväksi.

Palkkatasosta kunnat sen sijaan evät saa yhtä paljon kiitosta. Lähes puolet pitää kuntien palkkatason huonoksi. Kaksi viidestä pitää sitä hyvänä.

Mutta vaikka palkkatasoa ei pääosin pidetä hyvänä, sitä pidetään kuitenkin enimmäkseen riittävänä.

Huonoimmat arvion palkkatasosta kunnat saavat koulutetuilta, toimihenkilöiltä ja keski-ikäisiltä.

Tuottavuudesta huono käsitys

Työn tuottavuutta ja tehokkuutta koskevat arviot jakaantuvat vastauksissa melko voimakkaasti. Kolmannes väestöstä on tyytyväinen työn tuottavuuteen, mutta lähes puolet antaa huonoja arvosanoja.

Eniten huonoja arvioita tulee ylemmiltä toimihenkilöilta, yrittäjiltä ja kokoomuksen kannattajilta. Sen sijaan kuntien palveluksessa olevista niukka enemmistö arvioi työn tuottavuuden ja tehokkuuden hyväksi.

Esimiestoimintaa ja johtamista koskevat arviot painottuvat enemmän kielteisen kuin myönteisten arvioiden suuntaan. Ylemmät toimihenkilöt, yrittäjät ja perussuomalaisten tukijat ovat kriittisimpiä. Kuntien palveluksessa olevista lähes joka toinen on tyytymätön esimiestoimintaan ja johtamiseen.

Henkilöstö kiittää pysyvyyttä

Kuntien palveluksessa olevien mielestä suurimmat ongelmat ovat palkkaus, uralla etenemismahdollisuudet ja henkilöstön vaikutusmahdollisuudet omaan työhön.  

Kiitosta kuntatyöntekijät puolestaan antavat pysyvyydestä, sukupuolten tasa-arvosta ja työilmapiiristä.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Aineisto koottiin Gallup Kanavalla syyskuussa. Haastatteluja tehtiin yhteensä tuhat. Virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tutkimuksen taulukot luettavissa tästä.

 

Eero Karisto
Eero Karisto
eero.karisto@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*