Jukka Männistö. (Kuva: Kunta.tv)

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan sekä koko julkisen sektorin eläkeasioita hoitavan Kevan sijoitukset tuottivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla 6,6 prosenttia eli 2,8 miljardia euroa. Viime vuoden tammi-kesäkuussa sijoitukset tuottivat 4,8 prosenttia.

Sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 44,9 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 39,9 miljardia euroa.

Ensimmäisellä vuosipuoliskolla kertyi maksutuloa 2,6 miljardia euroa ja kunnallisia eläkkeitä maksettiin 2,3 miljardin euron arvosta. Kunta-alan työeläkevakuutettujen määrä oli kesäkuun lopussa noin 524 000 henkilöä.

– Sijoitustuloksemme vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla oli hyvä, etenkin kun otetaan huomioon toisen vuosineljänneksen levottomat olosuhteet pääomamarkkinoilla. Eläkemeno kunnallisessa eläkejärjestelmässä kehittyi ennakoidun mukaisesti ja maksutulo ylitti ennakoidun, joten kokonaistulos oli ennakoitua parempi ja myös parempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan, kertoo toimitusjohtaja Jukka Männistö.

Sijoitusjohtaja Ari Huotari kuvailee vuoden ensimmäisen neljänneksen sijoitusympäristöä ”epätodellisen suopeaksi”.

– Vuoden toisella neljänneksellä alkoivat elämän tosiasiat palata markkinoille – korot nousivat, osakkeet taantuivat ja uutiset reaalitalouden sekä maailman yleisen tilanteen osalta saivat markkinat epävarmoiksi. Loppuvuosi voikin tuoda mukanaan vielä lisää arkea sijoittajille, Huotari sanoo.

Tiedote: Kevan osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2015

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä