MMM tukee maatalouden hankkeita, joilla tehostetaan ravinteiden hyödyntämistä. Tarkoitus on tukea maatalouden kannattavuutta ja ympäristön hyvinvointia.

Maa- ja metsätalousministeriö pyrkii lisäämään maaseudun elinvoimaa tarjoamalla yrityksille ja hankkeille rahaa, jolla edistetään ravinteiden kierrätystä ja vesiensuojelua. Samalla tuetaan maatalouden kannattavuutta. Tarkoitukseen varattua rahaa on runsaasti käyttämättä.

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan sisältyy vuosien 2015–17 Vesiensuojelun ja ravinteiden kierrätyksen erillisrahoitus. Sen tarkoitus on edistää ravinteiden kierrätystä ja vesiensuojelua. Tavoitteiseen pyritään eri toimijatahot kokoavien yhteistyöhankkeiden avulla. Rahoitettavien hankkeiden kesto on enintään kolme vuotta.

Tarkoitukseen varatusta 6,5 miljoonan euron kokonaissummasta jäljellä on vielä 2,8 miljoonaa euroa. Rahoitus myönnetään hanke- ja yritystukina.

Tähän mennessä rahoitettujen hankkeiden toimenpiteet vaihtelevat elinkeinon laajuisista ohjeistuksista mallimaatilan demonstrointiin.

Rahoitus on haettavissa kaikkiaan kuuden ELY-keskuksen alueella.

Erillisrahoituksen lisäksi valtiovalta tukee muutenkin maatalouden ravinnekierrätystä ja muiden syntyvien sivuvirtojen hyödyntämistä. Ravinteiden kierrätystä edistetään esimerkiksi investointi-, koulutus- ja tiedonvälitys- sekä yhteistyötoimenpiteiden tai Leader-ryhmien avulla.

Maaseutuohjelman vesiensuojelun ja ravinteiden kierrätyksen rahoituksesta lisää täällä.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*