Yrittäjyyskurssit Stadin ammattiopiston rakennusalan opiskelijoille ovat olleet suosittuja. (Kuva: Ville Miettinen)

Yrittämiseen perehdyttävä ja yrittämisen opettamista ohjaavat tilaisuudet tavoittavat alkusyksyn aikana runsaat 2 000 opettajaa.

Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -hankkeessa tarkoitus on lisätä opettajille nuorten parissa tehtävään kasvatustyöhön positiivisia asenteita yrittäjyyttä ja erilaisia tulevaisuuden työn tekemisen malleja kohtaan.

– Nuorten asenteet yrittäjyyteen ovat hyvin myönteisiä ja koulutuksella on suuri merkitys yrittämisen kynnyksen mataloittamisessa. On tärkeää, että kaikilla kouluasteilla lisätään yrittäjyysopetusta. Opettajien rooli yrittäjyysopetuksen organisoimisessa ja onnistumisessa on keskeinen, toteaa Suomen Yrittäjien johtaja Veli-Matti Lamppu Yrittäjien tiedotteessa.

Lampun mukaan tavoitteena on tukea nuorten ymmärrystä yrittäjyydestä ja kannustaa oppilaitoksia ja yrityksiä vuoropuheluun.

Oppilaitosten henkilöstöpäivissä järjestettävien koulutusten jälkeen opettajille on tarjolla syventävää koulutusta yrittäjyydestä, liiketoimintaosaamisesta ja yrittäjyyttä tukevasta pedagogiikasta.

Suomen Yrittäjien järjestämät Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -koulutukset ovat tavoittaneet jo 1800 opettajaa, opettajan kouluttajaa ja opettajaksi opiskelevaa eri puolilla Suomea.

Koulutukset toteutetaan lääkintöneuvos Sakari Alhopuron tekemän miljoonan euron lahjoituksen avulla.

Valtakunnallinen hanke kestää kolme vuotta. Päämääränä on tavoittaa yli 7 000 lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opettajaa ja opettajaksi opiskelevaa sekä opettajien kouluttajaa eri puolilla Suomea.

Suomalainen nuoriso haluaa nyt yrittää enemmän kuin koskaan, sillä Kansainvälisen yrittäjyystutkimus GEM:n mukaan joka viides suomalaisista 18–24-vuotiaista haluaa yrittäjiksi.

Yrittäjyys kiinnostaa myös maahanmuuttajia. Esimerkiksi Stadin ammattiopistossa Helsingissä maahanmuuttajanuorille järjestettävä yrittäjäopetus on saanut kiitosta opiskelijoilta ja ollut erittäin suosittua.

Saarijärvellä puolestaan vastaanottokeskuksen asukkaat ovat lähteneet innolla mukaan keskuksen johtajan organisoimaan vienninedistämiskoulutukseen, jota toteutetaan yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*