Elinkeinoministeri Olli Rehn. (Arkistokuva. Kuva: Valtioneuvosto / Sakari Piippo)

Kilpailukykysopimuksen saaminen maaliin vahvistaa käynnissä olevaa käännettä parempaan Suomen taloudessa ja työllisyydessä, kirjoittaa elinkeinoministeri Olli Rehn, kesk., blogissaan ja viittaa Tilastokeskuksen perjantaiseen uutiseen, jonka mukaan Suomen kansantuote on kasvanut alkuvuonna 1,6 prosenttia vuoden takaisesta.

– Käänteen ollessa käsillä kiky-sopimuksen merkitys vain korostuu. Palkansaajien ja työnantajien nyt tekemät sopimukset vauhdittavat tätä viime kuukausien noususuuntaista kehitystä, Rehn kirjoittaa.

– Suomen talouden pitkään jatkunut alakierre on nyt oikeamassa. Meidän on pidettävä tiukasti huoli siitä, että pidämme kansantaloutemme jatkuvasti uudistamalla hyvässä iskussa. On aika kääntää huomio reaaliseen kilpailukykyyn eli tuottavuuteen, innovaatioihin ja suomalaisten tuotteiden ja palveluiden entistä parempaan menestykseen maailmanmarkkinoilla.

Ulkoministeri Timo Soini, ps., piti Metalliliiton hallitukysen päätöstä hyväksyä neuvottelusopimus järjen voittona.

– Vakautta tulee aimo annos lisää. Nyt meillä on mahdollisuus nousta tästä suosta, Soini kirjoitti blogissaan.

Luottoluokituslaitos Moody’s Investors Service laski perjantaina Suomen valtion pitkäaikaisen velan luottoluokituksen tasolta Aaa tasolle Aa1 ja muutti luokituksen näkymät negatiivisista vakaiksi.

– Luottoluokituksen laskun keskeisimpiä syitä ovat Suomen talouden ongelmat ja heikko kasvu sekä julkisen talouden rahoitusaseman heikkeneminen, toimialajohtaja Teppo Koivisto sanoo Valtiokonttorin tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä