Hallitus toivoo talouden elvyttämisessä talkooapua hyväosaisilta. (Kuva: Valtioneuvosto / Sakari Piippo)

Keskustan kansanedustajan Seppo Kääriäisen mukaan hallituksen pitäisi vielä miettiä hyväosaisten osallistamista taloustalkoisiin, kirjoittaa Suomenmaa.

Pääministeri Juha Sipilä vetosi viime viikolla poliittiseen eliittiin ja virkamieseliittiin sekä kirkon ja elinkeinoelämän johtoon, että taloustalkoisiin osallistuttaisiin palkkoja leikkaamalla.

Arkkipiispa Kari Mäkinen totesi maanantaina Ylelle, että hyväntekeväisyyden varaan ei voi rakentaa oikeudenmukaista yhteiskuntaa, mutta palkanleikkaukset voisi toteuttaa verotuksen kautta.

Kääriäinen on samoilla linjoilla.

– Pelkään, että hyväosaiset eivät hyväntekeväisyyttään osallistu taakankantamiseen. Esimerkit, niin hyviä kuin ne ovatkin, eivät tuota riittäviä ja kattavia tuloksia, Kääriäinen kirjoitti maanantaina Facebookissa ja esitti kysymyksen, voisiko hallitus vielä tarkistaa verolinjauksiaan.

Ylen A-studiossa maanantaina vieraillut Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus pitää Sipilän ehdotusta hyvänä, vaikka sillä ei kansantalouden ongelmia käytännössä ratkaistakaan.

– Niiden jotka ovat hyväosaisia täytyy näyttää esimerkkiä. Esimerkin voima on varsin tärkeä, Järventaus sanoi.

Niin ikään A-studiossa vieraillut STTK:n puheenjohtaja Antti Palola pitää verotuksen kautta tapahtuvia talkoita ainoana oikeana tapana.

– Populistinen palkan pudottaminen ei oikeastaan hyödytä ketään, Palola sanoi.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*