Työ- ja elinkeinoministeriö nostaa esiin vastuukysymykset julkisissa hankinnoissa tuoreessa selvityksessä. Vastuullisuus kytketään myös työllistämiseen.

Johdon sitoutuminen, henkilöstön kiinnostus vastuullisuuskysymyksiä kohtaan sekä kansalaismielipiteen huomioonottaminen vaikuttavat selvityksen mukaan siihen, miten vastuullisuuskysymykset otetaan huomioon.

Vastuullisuudesta on puhuttu paljon, ja selvityksen on tarkoitus antaa käytännönläheistä apua konkreettisiin hankintatilanteisiin.

Sosiaalisesti vastuullisissa hankinnoissa otetaan huomioon hankintojen yhteiskunnalliset vaikutukset. Palvelun tai tavaran toimittajalle voidaan asettaa kriteerejä esimerkiksi työllisyysmahdollisuuksien, sosiaalisen osallisuuden, yhdenvertaisuuden, tai esteettömyyden huomioon ottamiseksi. Myös ympäristökysymyksiä voidaan hankinnoissa painottaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Organisaatioiden menestys kulkee yhä useammin käsi kädessä vastuullisuuden kanssa. Etenkin vaikeassa työllisyystilanteessa toivoisin eri tahoilta vastuunkantoa erityisesti työllistämisen muodossa, työministeri Lauri Ihalainen, sd., vetoaa.

Selvitys sosiaalisten kriteerien käytöstä julkisissa hankinnoissa on täällä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*