Hallitus ei voi jäädä kilpailukykysopimuksen vangiksi, vaan rivakat keinot työllisyyden parantamiseksi pitää laittaa toimeksi, vaatii Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Yrittäjien kannanotossa valtiovarainministeriön budjettiehdotukseen.

Valtionvarainministeri Petteri Orpo, kok., totesi talousarviota esitellessään sovittujen säästöjen, budjettiraamien ja kilpailukykysopimuksen ohjaavan budjettia.

Kunnilta leikataan ulos osa kilpailukykysopimuksen mukanaan tuomista hyödyistä. Velkaantuminen kasvaa hieman keväällä sovitusta, mutta Orpo uskoi työllisyyden parantumisen kautta tilanteen paranevan.

Hallitus on asettanut tavoitteeksi työllisyysasteen kohottamisen 72 prosenttiin.

Pentikäinen vaatii hallitukselta ”merkittäviä työmarkkinauudistuksia” ja muistuttaa, että moni työllisyyttä parantava asia ei maksa valtiolle vaan säästää rahaa.

– Hallitus ei voi antautua työmarkkinajärjestöille työttömyystalkoissa. Hallitus on luvannut Suomen kansalle tarttua asiaan vahvemmin, Pentikäinen sanoo.

Samoilla linjoilla on Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä joka katsoo, että VM:n ehdotus ei sisällä riittäviä toimia, jotta hallituksen tavoite 72 prosentin työllisyysasteesta saavutettaisiin vaalikauden aikana.

– Rehellisesti on myönnettävä, että budjetti ei yksin voi ratkaista työllisyysongelmaa. Tarvitaan voimakkaita reformeja työmarkkinoille ja verotukseen. Hallituksen on aloitettava reformien valmistelu ensi vuoden puoliväliriiheä silmällä pitäen, Penttilä sanoo Keskuskauppakamarin tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*