Moni asia yrityksen päivittäisissä onnistumisissa riippuu yrittäjän omasta hyvinvoinnista, Työterveyslaitos muistuttaa Yrittäjän päivänä. (Kuva: Ville Miettinen)

Suomen Yrittäjät ry pitää hallituksen viime viikolla julkistamaa valtion ensi vuoden talousarviota positiivisena pienyrittäjille kohdistettujen helpotusten vuoksi, mutta muistuttaa, että tarvittavat  suuren mittakaavan uudistukset puuttuvat edelleen.

– Tärkeimmät muutokset työmarkkinoiden toimintaan jäivät jälleen tekemättä. Työttömyys on paitsi työttömän myös koko yhteiskunnan ongelma: se maksaa yhteiskunnalle todella paljon. Tätä ei selvästikään ole riittävästi sisäistetty, Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen sanoo Yrittäjien verkkosivuilla.

Työttömyysturvan ja verotuksen uudistusten vieminen työryhmään kielii Kuismasen mukaan siitä, että hallitukselta puuttuu rohkeutta.

– On tiedossa, mitä keinoja Suomen talous tarvitsee kääntyäkseen. On valitettavaa, että päätöksiä ei uskalleta tehdä vaan niitä siirretään asettamalla työryhmiä, Kuismanen sanoo.

Tänään vietetään kansallista Yrittäjän päivää. Yrittäjyys näkyy koko viikon mm. TE-toimistojen toiminnassa. Ne järjestävät yrittäjyyteen liittyviä tapahtumia ympäri maata.

Ensi viikolla TE-palvelut yhteistyökumppaneineen aloittavat KasvuStartti-kiertueen, jonka tavoitteena on edistää uuden yritystoiminnan syntyä, yritystoiminnan jatkuvuutta, kasvua ja kansainvälisyyttä sekä työllisyyttä.

Työterveyslaitoksen erikoistutkijan Minna Janhosen mukaan yrittäjyyteen viime aikoina liitettyjen suurten odotusten toteutuminen riippuu pitkälti pienten yritysten menestyksestä ja kyvystä kasvaa.

Noin 95 prosenttia Suomen yrityksistä työllistää 10 henkilöä tai vähemmän.

TTL muistuttaa, että yrityksen menestymismahdollisuudet edellyttävät, että yrittäjä voi hyvin.

– Yhteiskunnallisesti yhä keskeisemmässä asemassa olevien yrittäjien onkin mahdollista olla vielä merkittävämpiä työoloja kehittämällä. Omille työntekijöilleen ja itselleen voi pyrkiä olemaan jatkuvasti parempi työpaikka, TTL:n blogissa todetaan.

Näyttökuva 2016-09-05 kello 10.19.00

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*