Matinkylän terminaalin ruuhkat ovat yksi Espoon mielestä korjausta vaativa ongelma. Kuvassa Matinkylän metroaseman sisäänkäynti hiljaisempana hetkenä.(Kuva: Länsimetro / Timo Kauppila)

Espoon kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti tänään edellyttää, että Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) ryhtyy toimiin parantaakseen espoolaisten liikennepalveluja.

Palveluissa on ollut häiriöitä sen jälkeen, kun länsimetron valmistuttua kaupungin joukkoliikenne uudistui merkittävästi tammikuun alussa muun muassa bussilinjojen merkittävillä muutoksilla ja lakkautuksilla niin Espoon sisällä kuin seutuliikenteessä Espoosta Helsinkiin.

– Toteutetuissa linjastomuutoksissa suurella osalla asukkaista palvelutaso on merkittävästi heikentynyt, konsernijaoston tiedotteessa todetaan.

Jaoston listaamia ongelmia ovat esimerkiksi kohtuuttomasti kasvaneet matka-ajat Espoon sisällä, länsimetron tämänhetkisen pääteaseman Matinkylän terminaalin ruuhkaisuus, myöhäisliikennöinnin toimivuus, huonosti toimivat vaihdot liikennevälineestä toiseen, katkenneet tai merkittävästi hankaloituneet yhteydet sekä liikennöinnin luotettavuus.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Espoo haluaa myös HSL:n selvittävävän, miten on mahdollista, että linjastosuunnittelu on perustunut vanhoihin asiakasmääriin ja miten varmistetaan, ettei vastaavia virheitä enää tapahdu.

Konsernijaosto vaatii HSL:tä vastauksia ”viivyttelemättä”.

”Espoolaisten arjen sujuvuuden varmistaminen edellyttää HSL:ltä proaktiivista viestintää ja hyvää vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa”, Espoo muistuttaa.

Yhtenä korjausliikkeenä Espoo esittää muun muassa eräiden Espoosta Helsinkiin aiemmin kulkeneiden bussilinjojen palauttamista ja kaikkien metrojunien kulkemista Matinkylään asti.

Länsimetro aloitti liikennöinnin välillä Ruoholahti-Matinkylä pitkän odotuksen jälkeen marraskuussa. Nyt työn alla on niin sanottu länsimetron kakkosvaihe eli väli Matinkylä-Kivenlahti.

Espoo on yksi HSL-kuntayhtymän jäsenistä. Muut jäsenet ovat Helsinki, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Sipoo, Siuntio ja Tuusula.

HSL:n tehtäviin kuuluu joukkoliikenteen suunnittelu ja järjestäminen toimialueellaan ja joukkoliikenteen toimintaedellytysten edistäminen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*