Vantaan entistä kaupunginjohtajaa Jukka Peltomäkeä epäillään törkeästä lahjuksen vastaanottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Keskusrikospoliisi on saanut Peltomäkeä ja Arkkitehtitoimisto Forma-Futura Oy:n toimitusjohtajaa Leila Tuomista koskevan esitutkinnan valmiiksi. Asia siirtyy nyt syyteharkintaan.

Esitutkinnassa on selvitetty vuosilta 2005– 2011 Leila Tuomisen antamat, yhteensä noin 500 000 euron taloudelliset edut, joiden epäillään liittyvän Jukka Peltomäen virkatoimiin. 

Esitutkinnassa on selvitetty lukuisten sellaisten asemakaavamuutos- ja rakennuslupa -hankkeiden sekä Marja Vantaa -projektin etenemistä, joissa rakennusliikkeiden konsulttina on toiminut rakennusarkkitehti Leila Tuominen. 

Samassa yhteydessä Keskusrikospoliisi on tutkinut vuosilta 2006–2011 useita rahanpesuepäilyjä, joihin on kuultu epäiltynä yhteensä kahdeksaa henkilöä. Rahanpesuepäilyjen kohteena olevat henkilöt eivät ole Vantaan kaupungin virka- tai luottamushenkilöitä. 

Kaikki rikoksesta epäillyt henkilöt ovat kiistäneet esitutkinnassa heihin kohdistetut rikosepäilyt.

Peltomäki on vaikuttanut Vantaan kuntapolitiikassa Sdp:n riveissä 1970-luvun alkupuolelta lähtien.  Hän on toiminut Uudenmaanliiton johtajana ja Vantaan maankäytön apulaiskaupunginjohtajana vastuualueenaan kaavoitus

Vuonna 2011 Peltomäki valittiin Vantaan kaupunginjohtajaksi, mutta hän joutui eroamaan valtuuston menetettyä luottamuksensa häneen virkarikosepäilyn vuoksi.​

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*