Vantaan ympäristölautakunta tyytyy Vaasan hallinto-oikeuden päätökseen, joka koskee Helsinki-Vantaan lentoaseman ympäristölupaa. Lautakunta katsoo, että sen vaatimukset lentokentän vesiä koskevissa asioissa on otettu suurelta osin huomioon. Sen sijaan maankäytönsuunnitteluun liittyvää asiaa, josta Vantaan kaupunginhallitus valitti, ei ole samassa määrin huomioitu.

 

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä tehdyssä valituksessaan ympäristölautakunta vaati muun muassa, että lentokoneiden jäänpoisto- ja jäänestokäsittelyissä käytettävän propyleeniglykolin ja liukkaudentorjuntaan käytettävien aineiden kulkeutumista lentoaseman ulkopuolisiin ojiin ja vesistöön on rajoitettava ja vähintään 90 % talvikausittain käytetystä propyleeniglykolista on kerättävä käsittelyyn.

 

Lautakunta vaati myös, että Finavia on velvoitettava tekemään hulevesiselvitys ja hallintasuunnitelma, jossa esitetään toimenpiteet hulevesien käsittelystä ja viivytyksestä ennen niiden johtamista purovesistöihin. Vaadittiin myös, että hulevesiä koskeva selvitys ja suunnitelma on toimitettava tiedoksi Vantaan ympäristölautakunnalle.

 

Lisäksi lautakunta vaati, että lentokenttäalueella oleviin hulevesiviemäreihin, niiden purkukohtiin ja patoaltaisiin kertyvä liete tulee poistaa säännöllisesti. Vielä vaadittiin Finavialle velvoite selvittää Kylmäojan länsihaaran lisäksi Kirkonkylänojan, Krakanojan eli Veromiehenkylänojan, Mottisuonojan ja Viinikanmetsänojan ja Viinikkalanojan kunnostustarve vuoden 2014 loppuun mennessä.​

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*