Etelä-Savossa ei ainakaan vielä ole toteutumassa koko maakunnan laajuinen yhteinen näkemys sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä. Maakuntajohtajan esitys koko maakunnan kokoisesta sote-alueesta kaatui maanantaina maakuntahallituksen äänestyksessä äänin 4-6.

Yhteistä sote-mallia kannatti neljä keskustan edustajaa. Kokoomus, sosiaalidemokraatit ja perussuomalaiset äänestivät mallia vastaan.

– Maakuntaliitto ei lähde päällepäsmäröimään sote-uudistuksessa. Annamme kuntien itse päättää, sanoi maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen (sd) hallituksen tiedotustilaisuudessa.

– Maakuntahallitus on samalla linjalla kuin aiemminkin. Emme lähde viemään maakuntatasoista hallintomallia eteenpäin, vaan pysymme valtakunnallisella linjalla. Maakuntaliiton voimakas kannanotto olisi voinut tässä vaiheessa vaikeuttaa tilannetta Etelä-Savossa. Annamme kuntien päättää, korosti myös maakuntavaltuuston puheenjohtaja Lenita Toivakka (kok.).

Etelä-Savon maakuntahallitus päätti maanantaina lausunnostaan sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän laatimasta sote-uudistuksen väliraportista. Ministeriö on pyytänyt kunnilta ja maakunnilta lausuntoja 11.10. mennessä.​

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*