Hakuaika valtiovarainministeriön myöntämille kuntien yhdistymisselvitysten avustuksille käynnistyi tänään.

Selvitysavustusta maksetaan kuntarakennelain mukaisten selvitysperusteiden osoittamalla selvitysalueella, tai ministeriön päätöksen perusteella niistä poikkeavalla alueella toteutettavan yhdistymisselvityksen kustannuksiin.

Avustuksen määrä riippuu yhdistymisselvityksen laajuudesta, mutta on kuitenkin enintään 50 000 euroa selvitystä kohden. Selvitysavustuksen määrä voi olla korkeintaan 70 prosenttia selvityksen hyväksyttävistä arvonlisäverottomista kustannuksista.

Avustukseen voi saada 10 000 euron lisäosuuden kunnan talouden tervehdyttämiskeinojen selvittämiseen, mikäli selvitykseen osallistuu kuntarakennelain 4 f §:n mukainen kunnan taloudellista tilannetta koskevan talousperusteen täyttävä kunta.

Avustuksen hakemiseen liittyvät ohjeet ja hakulomake on lähetetty kaikille kunnan- ja kaupunginhallituksille, ja ne löytyvät myös VM:n internetsivuilta www.kuntauudistus.fi. Avustusta haetaan valtiovarainministeriöltä 30.11.2013 mennessä. Vaihtoehtoisesti kunnat voivat hakea selvitysavustusta vuonna 2014.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*