Ampumisesta epäilty kuudesluokkalainen aloitti Viertolan Jokirannan koulussa tämän vuoden tammikuussa. (Kuva: Ville Miettinen)

Poliisi jatkaa Vantaan kouluampumisen tutkintaa osallisena olleiden henkilöiden kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla.

Yle ja Helsingin Sanomat kertovat perjantaina, että epäilty 12-vuotias poika kävi aiemmin koulua pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ylen tietojen mukaan kyseessä oli pieni muutaman tuhannen asukkaan paikkakunta Uudellamaalla.

Epäilty aloitti Viertolan koulussa tämän vuoden tammikuussa. Aiemmin hänen kerrottiin muuttaneen Vantaalle joltain toiselta paikkakunnalta.

Tiistaina Jokirannan opetusyksikössä tapahtuneessa ampumisessa menehtyi 12-vuotias poika. Kaksi samanikäistä tyttöä loukkaantui erittäin vakavasti ja he ovat edelleen sairaalahoidossa. HS:n mukaan poliisi on kuullut toista tyttöä lyhyesti tapahtumapäivänä, toista ei ole vielä voitu puhuttaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Poliisi otti epäilyn ampujan kiinni noin tunti tapahtumien jälkeen Helsingin Siltamäessä. Epäilty on tunnustanut teon ja kertonut, että häntä on kiusattu koulussa.

Rikosylikomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei ota kantaa mihin kouluun kiusaaminen liittyy. Hyvärisen mukaan tässä vaiheessa poliisin tiedossa ei ole, että uhrit olisivat kiusanneet epäiltyä.

Myös Vantaan kaupungin perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo kommentoi aiemmin, ettei koululla ollut mitään erityistä tietoa kiusaamisesta alkuvuoden ajalta.

Poliisi kertoi torstaina, että epäillyn hallussa olleiden tietoteknisten laitteiden tutkinnassa on löytynyt viitteitä ampumisen suunnitelmallisuudesta.

Poliisi kertoi keskiviikkona, että epäilty oli uhannut pakomatkansa aikana aseella Siltamäen koulun oppilaita. Poliisi pyytää tähän liittyen silminnäkijähavaintoja epäillyn liikkeistä reitiltä Viertolan koulu Jokirannan yksikkö – Siltamäki. Kaikki havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa poliisin vihjepostiin vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Epäilty tekijä käytti revolveri-mallista käsiasetta, jonka aselupa kuuluu hänen lähisukulaiselleen. Tätä asiaa tutkitaan erillisenä rikoksena nimikkeellä ampuma-aserikos.

Aiheesta aiemmmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*